Strenge maatregelen
Sommige regio's op slot

In de meeste landen waar het virus is opgedoken, heeft de lokale overheid strenge maatregelen ingevoerd om (verdere) verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dit heeft gevolgen voor zendingen naar en vanuit deze landen of streken. Grenscontroles kunnen voor vertraging zorgen en in sommige gebieden zijn de ophaal-, bezorg- en opslagdiensten van alle vervoerders zelfs tot nader order opgeschort.

Service in de Benelux
De veranderingen dichtbij huis

In België, Nederland en Luxemburg zijn alle gebieden bereikbaar voor het leveren en afhalen van zendingen. Wel zijn er een aantal wijzigingen in onze services vanwege het virus.

Geen rembours en non-franco

Het versturen van rembourszendingen en non-franco (af fabriek) kan op dit moment niet in de Benelux. Deze zendingen sturen wij terug naar de afzender.

Gesloten adressen

Verstuurt u naar een zakelijk adres dat gesloten is door het coronavirus, ook dan sturen we uw zending terug.

Afhalen van zendingen

Het afhalen van een zending op een DHL vestiging is opnieuw mogelijk. Alle DHL vestigingen in de Benelux zijn weer geopend voor externe bezoekers.

Transittijd

Het coronavirus geeft online shoppen een boost. Door de voorjaarspiek kan uw zending wat vertraging oplopen. De transittijd naar de Nederlandse Waddeneilanden is nu 48 uur, omdat er minder boten varen. Texel bezorgen we nog wel de volgende dag.

DHL ServicePoints

In ons DHL ServicePoint netwerk wijzigt er veel; sommige punten zijn gesloten of hebben nieuwe openingstijden. Is een pakje onderweg naar een gesloten locatie, dan proberen we het bij een ander punt af te geven. Pakketten die in een gesloten locatie liggen, gaan retour naar de afzender. Check de openingstijden voordat u een DHL afhaalpunt bezoekt.

Vertraging bij bpost

Onze partner bpost kampt met achterstand als gevolg van de coronacrisis en de enorme groei in pakketten. Hierdoor is de bezorging bij consumenten in België één tot twee dagen vertraagd. We vragen u om niet meer pakjes mee te geven dan uw normale volume. Pakketten langer dan 120 cm kunt u op dit moment niet versturen. Via onderstaande link leest u meer over de service impact bij bpost.

Service impact bpost

Extra hygiënemaatregelen
DHL chauffeur tekent voor ontvangst

Het virus verspreidt zich gelukkig niet via pakjes. Toch moeten onze DHL chauffeurs extra hygiënemaatregelen in acht nemen. Om besmetting via de handterminal te vermijden, tekent de DHL chauffeur voorlopig zelf voor ontvangst. Hij zal voor- en achternaam vragen en in opdracht van de ontvanger handtekenen. Ook houden we een gepaste afstand (richtlijn 1,5 meter) en vermijden fysiek contact.

Bekijk alle maatregelen

Service in Europa
Aangepaste service in meerdere landen

Buiten de Benelux zijn er ook wijzigingen in onze services. De wijzigingen zijn per land verschillend. Voor de landen die hieronder niet genoemd worden, geldt ‘business as usual’. Check altijd wel vooraf of uw zakelijke ontvanger in het buitenland open is.

Duitsland

Het is op dit moment niet mogelijk om pakketten langer dan 120 cm te versturen naar consumenten en zakelijke ontvangers. Is uw zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan gaat uw zending retour naar de afzender. Voor pakjes aan consumenten is er een enorme toename aan volume. Door de coronamaatregelen is de bezorgduur minimaal een dag meer. Via track en trace informeren we ontvangers over mogelijke vertragingen.

Frankrijk

Houd rekening met een aantal dagen vertraging. Verstuur geen zendingen naar afhaalpunten want die zijn gesloten. Geef een telefoonnummer mee in de zendingsdata van zakelijke ontvangers. Wij controleren of de ontvanger open is voor bezorging. Kan een zending niet bezorgd worden, dan gaat die retour. Het is momenteel niet mogelijk om pakketten te versturen die langer zijn dan 120 cm of die niet automatisch gesorteerd kunnen worden, Ten slotte kunt u weer versturen naar sommige Amazon locaties. Controleer vooraf goed of uw locatie ook geopend is.

Italië

Scholen, restaurants en niet-essentiële winkels en bedrijven zijn dicht. Alle gebieden zijn wel weer geopend en bereikbaar voor het bezorgen van zendingen.

Portugal

Scholen en niet-essentiële bedrijven zijn dicht. De bezorger tekent voor ontvangst. Leveren en afhalen kan op dit moment niet in de gebieden 3880 en 3885.

Spanje

Versturen naar een DHL punt is nu niet mogelijk. Ga vooraf na of uw ontvanger open is en uw zending kan ontvangen. Tip: stuur het telefoonnummer van de ontvanger mee voor lokaal contact. Bij consumenten bieden we twee keer aan. Daarna kan het pakket nog tien dagen opgehaald worden, anders gaat het retour.

Verenigd Koninkrijk

Hier zet de zakelijke ontvanger de handtekening op een los papiertje en de chauffeur maakt er een foto van. Bij particulieren vragen we de naam van de geadresseerde en nemen we een foto van het huis als bewijs van levering. Door files bij de Eurotunnel en een sterke groei van de pakketzendingen kan de levering een dag vertraging oplopen. Om de best mogelijke service te bieden leveren we 's avonds door tot 20u en ook in het weekend.

Ierland

Scholen en restaurants zijn gesloten. Kleinere winkels zijn opnieuw open. De bezorger tekent voor de pakjes aan consumenten. Door files bij de Eurotunnel kan de levering een dag vertraging oplopen. Is uw zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan proberen we uw zending nog een keer te bezorgen. Daarna gaat uw zending retour.

Oostenrijk

Scholen en restaurants zijn gesloten. Kleine winkels zijn weer open. Leveren en afhalen is niet mogelijk in de gebieden 6553, 6555, 6561, 6562, 6563, 6580 is niet mogelijk. We houden de zendingen lokaal vast totdat ze naar hun bestemming mogen.

Tsjechië

Scholen, restaurants en niet-essentiële winkels zijn dicht. Door files aan de grens en een toename van de volumes, kan de bezorging vertraging oplopen. Bezorgers tekenen zelf voor ontvangst in het bijzijn van de ontvanger.

Polen

Door files aan de grens kan de bezorging vertraging oplopen. We leveren nu niet op zaterdag aan consumenten en een beperkt aantal DHL punten is gesloten. Bezorgers tekenen zelf voor ontvangst in het bijzijn van de ontvanger.

Zwitserland

Scholen, restaurants, bars en veel bedrijven en winkels zijn gesloten. Zwitserland is uitgezonderd van de beperking op export van medische hulpmiddelen buiten de EU.

Altijd op de hoogte

Heeft u vragen over aanpassingen in onze service door het coronavirus? Neem dan contact op met uw accountmanager of onze klantendienst.

Klantendienst