Grip op uw zendingen
Binnen de Benelux en Europa

Op deze pagina leest u welke impact de coronamaatregelen hebben op uw zendingen in de Benelux en naar de rest van Europa.

Extra hygiënemaatregelen
DHL chauffeur tekent voor ontvangst

Het virus verspreidt zich gelukkig niet via pakjes. Toch moeten onze DHL chauffeurs extra hygiënemaatregelen in acht nemen. Om besmetting via de handterminal te vermijden, tekent de DHL chauffeur voorlopig zelf voor ontvangst. Hij zal voor- en achternaam vragen en in opdracht van de ontvanger handtekenen. Ook houden we een gepaste afstand (richtlijn 1,5 meter) en vermijden fysiek contact.

Bekijk alle maatregelen

Service in Europa
Aangepaste service in meerdere landen

In de meeste landen zet de bezorger een handtekening in het bijzijn van de ontvanger. Daarnaast zijn er in een aantal landen nog extra wijzigingen. Die ziet u hieronder. Voor de landen die niet genoemd worden, geldt ‘business as usual’. Check altijd wel vooraf of uw zakelijke ontvanger in het buitenland open is.

België

Door de verstrengde coronamaatregelen in België is het aantal online bestellingen enorm gestegen en heeft onze partner bpost heel veel pakketten te verwerken. Houd rekening met een dag extra bezorgtijd. Is een zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan gaat de zending retour naar de afzender.

Nederland

In Nederland zijn alle niet-essentiële winkels gesloten tot ten minste 19 januari. Hierdoor zijn er wijzigingen in de openingstijden van onze DHL ServicePoints. Is een pakje onderweg naar een gesloten locatie, dan proberen we het bij een ander punt af te geven. Pakketten die in een gesloten locatie liggen gaan retour naar de afzender. Is een zakelijke ontvanger gesloten wegens corona, dan gaat de zending retour.

Frankrijk

Een deel van de afhaalpunten is gesloten. Pakketten worden in dat geval doorgestuurd naar een ander servicepunt in de buurt of gaan retour naar de afzender. Houd rekening met een aantal dagen vertraging. Geef een telefoonnummer mee in de zendingsdata van zakelijke ontvangers. Wij controleren of de ontvanger open is voor bezorging. Kan een zending niet bezorgd worden, dan gaat die retour.

Duitsland

Is uw zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan gaat uw zending retour naar de afzender. Door de coronamaatregelen is de bezorgduur minimaal een dag meer. Via track en trace informeren we ontvangers over mogelijke vertragingen.

Griekenland

De afmetingen van pakketten naar Griekenland zijn beperkt tot maximaal 40x40x40 cm. Grotere pakketten én pakketten die niet automatisch sorteerbaar zijn gaan retour naar de afzender.

Aandacht: grote drukte in Duitsland zorgt ook voor vertraging van pakketten via Duitsland naar consumenten in Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Kroatië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland. 

Altijd op de hoogte

Heeft u vragen over aanpassingen in onze service door het coronavirus? Neem dan contact op met uw accountmanager of onze klantendienst.

Klantendienst