Verzenden naar consumenten was nog nooit zo makkelijk

Uw online verkoop hoeft niet te stoppen aan de landsgrenzen. Met DHL eCommerce verstuurt u net zo makkelijk naar consumenten in het buitenland. Eénzelfde pakketservice in 24 Europese landen, met een ruime keuze aan afleveropties en een handige retouroplossing. Met één eenvoudige verzendtool zet u elke opdracht in geen tijd klaar voor vertrek en via track & trace volgt u elk pakket op de voet.

Binnen de benelux

Uw pakketjes naar online shoppers in België en Nederland worden de volgende werkdag al geleverd, aan huis of via één van onze 6.800 afhaalpunten in de Benelux. Ontvangt uw klant z’n bestelling liever op zaterdag? Dat kan heel eenvoudig via onze extra services. Zo beslist u ook zelf of u een handtekening voor ontvangst of een extra verzekering wenst.

Naar europa

Ook uw internationale pakketten verstuurt u heel eenvoudig met DHL eCommerce. Ons Europese pakketnetwerk telt momenteel al zo’n 24 landen en wordt voortdurend uitgebreid. Wij leveren uw pakketten binnen de 2 tot 5 werkdagen bij uw Europese klanten, aan huis of in een DHL ServicePoint, en standaard mét handtekening.

Tot uw dienst

Verstuurt u pakketten naar online klanten in binnen- en buitenland? Vertrouw dan op de uitgebreide en professionele pakketservice van DHL eCommerce.

Eén Europese service

Of u nu een pakket wilt versturen naar een consument in Tervuren of Tallin, u kunt rekenen op dezelfde betrouwbare service. Via onze eenvoudige verzendtool My DHL Portal maakt u uw zending klaar in een paar muisklikken: één label, één afhaling, één factuur voor al uw pakketten.

Meerdere afleveropties

Wij stemmen onze service graag af op de lokale behoeften en gewoonten. Zo halen Scandinavische ontvangers hun pakketten liever zelf af in een DHL ServicePoint terwijl in eigen land een thuislevering nog altijd de voorkeur geniet. Met onze flexibele afleveropties laat u uw klanten zelf kiezen.

Elke zending in zicht

Dankzij track & trace volgen uw klanten hun bestelling op de voet, elke stap van het verzendtraject. En via My DHL Portal geeft u hen heel eenvoudig een update van hun verzendstatus, terwijl u zelf het overzicht over al uw zendingen behoudt en met één druk op de knop verzendrapporten maakt.

DHL ServicePoints

Er zijn zo’n 6.800 DHL ServicePoints in de Benelux en meer dan 100.000 in heel Europa: winkels met ruime openingstijden, vaak ook ’s avonds en in het weekend, of onbemande pakketautomaten die 24/7 bereikbaar zijn. Zo zijn we altijd bij uw klanten in de buurt.

Retourservice
Retour? zo geregeld

Een eenvoudig retourproces vergroot de kans op herhaalaankopen. Daarom maken we het uw Europese e-commerceklanten zo makkelijk mogelijk. Retourlabels kunt u bijvoorbeeld meteen meesturen met uw pakket, zodat de ontvanger de zending in een handomdraai terugstuurt.

Meer over retouren